İşte Ellerim :)

İşte Ellerim :)
Parmak boyası ve dayanılmaz keyfi

Geçmiş Zaman Olur ki...

27 Ekim 2010 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı, çalıştırdığı hekimin bilgi ve becerisinden sorumludur!

Bu mahkeme kararı herhalde yıllardır "hizmet içi eğitim", "sürekli eğitim" mücadelesi verenler için bir umut ışığı olacak..

CNNTÜRK web sitesindeki haber şöyle...

Bursa 1'inci İdare Mahkemesi, 11 aylık bebekleri doktor ihmali sonucu ölen ailenin açtığı davada emsal teşkil edecek önemli bir karar verdi. "Sağlık Bakanlığı, çalıştırdığı hekimin bilgi ve becerisinden sorumludur" diyen mahkeme, bakanlığı 100 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

11 aylık bebek Yücel Gültekin'in ölümüyle sonuçlanan ihmal olayı 6 Temmuz 2006 tarihinde yaşandı.

Gültekin ailesi, ateşi yükselen bebeklerini Bursa Çocuk Hastanesi'ne götürdü.

Muayenede bebeğin boğazının abse yaptığını tesbit eden doktor ilaç yazarak aileyi evine gönderdi. Ancak 11 aylık bebek hastaneden çıktıktan 2 saat sonra yeniden ateşlendi.

Bebek, önce Şevket Yılmaz, ardından da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahaleye rağmen küçük çocuk kurtarılamadı.

Otopside bebeğin ölüm nedeninin vücuda yayılmış, bulaşıcı menenjit olduğunu ortaya çıktı.

Olayın ardından Gültekin ailesinin hukuk mücadelesi başlattı. Çocuğu muayene eden doktor hakkında ceza davası, Sağlık Bakanlığı hakkında ise tazminat davası açıldı.

Mahkeme heyeti Sağlık Bakanlığı hakkında açılan davayla ilgili emsal teşkil edecek bir karar aldı.

Sağlık Bakanlığı'nı 100 bin lira tazminat ödemeye mahkum eden mahkeme, bakanlığın çalıştığı hekimin bilgi ve becerisinden sorumlu olduğunu vurguladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu yazı için yorumlarınızı ekleyebilirsiniz..